TOP 3 knjige za lični razvoj

TOP 3 knjige za lični razvoj
 Nikad nisam bila ljubitelj knjiga za samopomoć. Knjige za lični razvoj su, sa druge strane, štivo koje ja zaista poštujem. Kako sam pročitala nešto od toga, mogu i da dam neki sud. Ukoliko vas interesuje koje 3 knjige na temu ličnog razvoja koje su se meni najviše svidele, nastavite sa čitanjem.
Uvodna napomena: među ovim knjigama ja nemam svog favorite, sve su mi podjednako drage. Nisam ih rangirala prema tome koja je bolja, već sam ih samo navela po redosledu čitanja. Još nešto: u ovaj tekst nije svrstana nijedna knjiga Robina Šarme, niti će ikada biti. Nikada. 😀

TIP OF THE WEEK #1

 

Ljubavna priča ove knjige i mene počela je u leto 2016. godine, kada sam je videla u izlogu knjižare “Papirna krila”, u Knez Mihailovoj u Beogradu. Jednostavno ne možete da je primetite onako žutu. Ostala mi je tada u sećanju i pretražila sam po internetu da vidim o čemu se radi. Imala sam šta i da vidim. Dobila sam je za rođendan iste godine.

Knjiga tip of the week #1
Knjiga tip of the week #1

Ova knjiga u izdanju Edukativnog centra Finesa opisana je rečima “Moj interaktivni priručnik za lični i profesionalni razvoj“, i ona to zaista jeste. Ovo svakako nije obična knjiga, već interesantna vrsta “radne sveske“, koja će biti vaš vodič na putu do ostvarenja ciljeva. Iako nemam običaj, u ovoj knjizi sam podvlačila ono što je meni interesantno, da mogu kasnije na to da se vratim. Postoje i razne vežbe koje zahtevaju razmišljanje i pisanje. Znam sigurno da ću je pročitati još nekoliko puta.

"Moj interaktivni priručnik za lični i profesionalni razvoj"
“Moj interaktivni priručnik za lični i profesionalni razvoj”

Pisac: Petar Lazarov i Kalin Babušku

Cena: 550 dinara

Gde kupiti: bolje snabdevene knjižare ili na sajtu izdavača “Finesa”

Kupite je za: osobu koja mrzi da čita knjige

Pojedi tu žabu!

 

Za ovu knjigu sam čula pre 2 miliona godina, i uvek sam se pitala o kojoj, dođavola, žabi pričaju. Kako sam vremenom dobila informaciju ko je tačno Brajan Trejsi, koji je pisac ove knjige, bilo mi je jasno da ovo štivo ima potencijala. Više o ovom sjajnom čoveku možete pročitati na njegovom sajtu www.briantracy.com. Sve u svemu, tumarajući jednog dana po gore navedenoj knjižari, naiđoj na ovaj naslov koji mi je bio poznat odavno, i tada mi se činilo kao dobra ideja da potrošim novac na nju. Nisam se pokajala.

"Prestanite da odugovlačite i uradite mnogo više - još danas!"
“Prestanite da odugovlačite i uradite mnogo više – još danas!”

Neću da vam kažem na šta se odnosi metafora žabe iz knjige. Ali mogu da vam kažem da posle ove knjige dobićete drugi pogled na svet, u smislu da ćete racionalnije gledati na vreme i trošenje istog. Knjiga mi se toliko svidela, da sam naterala još 3 osobe da je pročitaju.

Pisac: Brajan Trejsi

Cena: 560 dinara trenutno, ja sam je platila malo preko 600

Gde kupiti: bolje snabdevene knjižare ili na sajtu izdavača “Finesa”

Kupite je za: osobu koja sve odlaže

Lider je u vama

 

 Ova knjiga mi je zaista posebna jer je “izašla iz pera” jednog veoma harizmatičnog autora i profesionalca. Dragišu Ristovskog, koji piše pod pseudonimom D. R. Gilbert, imala sam priliku da upoznam na otvorenom seminaru koji je držao u sklopu svog Centra za razvoj poslovnih veština. Tada sam prisustvovala seminaru za unapređenje pregovaračkih veština, i dobila njegovu knjigu “Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, koja mi se zaista svidela. Međutim, ništa me nije moglo pripremiti na količinu inspiracije koju sam pronašla u njegovoj knjizi “Lider je u vama“, koju sam dobila na poklon, za jedan važan datum.
“Ono na šta se fokusiramo, to i napreduje”
 Ova knjiga, iako je namenjena više za poslovne ljude i poslovno usavršavanje, može da se primeni i na sferu ličnog razvoja. Svi imamo neke ciljeve u životu, zar ne? Moramo nekad i sami sebi da budemo lideri.

Pisac: D. R. Gilbert

Cena: oko 600 dinara

Gde kupiti: bolje snabdevene knjižare

Kupite je za: osobu koja se plaši da ode korak dalje

 

Zaključak

 

Da budem iskrena, bilo je vrlo teško odabrati samo 3 knjige koje ću uvrstiti u ovaj TOP 3 izbor. Toliko je bilo “gusto” da je jedna od ovih knjiga u poslednjem trenutku zamenila neku drugu, koju sam planirala ovde da navedem. Ima mnogo ovakve literature na tržištu i savetujem vam da pažljivo birate. Uvek mogu da preporučim izdanja izdavačke kuće “Finesa” i bilo koje delo Brajana Trejsija i D. R. Gilberta. Tu uvek ima nešto pametno da se pročita.

Napomena: ovaj tekst nije sponzorisan. Prvu i treću knjigu sam dobila od dragih osoba, a drugu sam kupila svojim novcem.

Da li vi volite da čitate ovakve knjige? Imate li neku da mi preporučite? Pišite mi u komentaru!

Sviđa vam se ovaj tekst? Podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, ili ga pošaljite nekome kome mislite da će poslužiti. Kao i uvek, hvala vam na čitanju.

Kristina Vuković

 

Follow:
Kristina Vukovic
Kristina Vukovic
Share:

6 Comments

 1. 17/02/2018 / 16:09

  Baš sam naručivala njihove knjige na ovoj akciji što je nedavno bila. 😀

  Svaka čast za izbor!

  • 18/02/2018 / 09:30

   Jelena, drago mi je da ti se sviđa moj čitalački ukus 🙂 I ja sam se ponovila, kupila sam čak 6! Jedna od mojih omiljenih izdavačkih kuća 🙂

 2. Dalibor
  11/04/2018 / 20:10

  Kristina, rekao bih da je tvoj najomiljeniji pisac Robin))

  • 12/04/2018 / 22:51

   Teško 🙂 Pre nekoliko dana sam donirala biblioteci jedinu njegovu knjigu koji sam imala i pročitala 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: