Šta sam novo naučila: INAT Summit 2017

Inat Summit 2017

Uvek se trudim da radim na sebi,  a neformalno obrazovanje je jedno od mojih omiljenih načina za to. Zato nisam htela da propustim šansu da odem na INAT Summit, kada mi je ona već pružena. Ako volite moderne tehnologije, marketing, i motivacione govore, nastavite da čitate.


Šta je INAT Summit

 

INAT Summit (Innovation Attitude Summit) je konferencija na temu informacionih tehnologija, koja je održana u Beogradu od 20-23. aprila 2o17. Organnizovao ju je INAT Centre – tim sa višegodišnjim iskustvom u međunarodnom poslovanju, obrazovanju i organizovanju događaja.

Ovaj višednevni događaj organizovan je, kako oni na svom sajtu kažu, sa fokusom na mlade kojima je potrebno mentorstvo. Cilj je bio da upravo ovi mladi spoje sa onima koji su se već ostvarili u svojim karijerama u IT sektoru.


Šta sam novo čula

 

Iako zbog poslovnim obaveza nisam mogla da ispratim sve segmente ovog događaja, uspela sam da ipak da odslušam radionice održane 22.aprila. One su se održavale u prostorijama Privredne komore Srbije, i bilo ih je 9 ukupno (po tri radionice u 3 termina). Bile podeljene prema 3 teme (tracks):

  1. Marketing Hustler Track
  2. Psychology of Success/ Big Data Track
  3. Business Strategist Track
Akreditacija - INAT Summit 2017
Akreditacija – INAT Summit 2017

Nije teško bilo odlučiti se. Ispratila sam sve radonice iz prve “grupe”, a to su bile ove:

  1. How did Nordeus make their Brand stand out in the overcrowded mobile gaming space with Innovative Marketing and Global Influencers?
  2. Maximizing profits in your online business: finding perfect customers, their pain and creating winning customer journey
  3. Creating 6-figure Crowd-funding Campaign from Scratch and Scaling up

Moram priznati da sam najviše novih stvari čula na trećoj radionici, koja se fokusirala na crowdfunding kampanje, o kojima ja nisam do tada mnogo znala. Ovde sam, između ostalog, saznala na kojim platformama se mogu sprovoditi, koliko je vremena potebno da se jedna dobra kampanja isplanira, i koji su najvažniji koraci pri njenoj realizaciji.

Ovo mi je bilo jako zanimljivo jer se radi o konceptu koji ja shvatam kao hibrida nastalog od oblika finansiranja i promotivnih aktivnosti, ako je tako nešto uopšte moguće. Neću da otkrivam šta nam je sve tamo rečeno, ali ću reći samo da je ključno imati dobar video.

Radionice
Za vreme radionice, udubljena u čitanje


Ko je ostavio najveći utisak

 


Iako sam, na žalost, propustila ceo konferencijski dan, ipak mogu da kažem da sam čula gomilu korisnih informacija i na radionicama. Od tri koje sam slušala najbolja je bila ona koju su držali ljudi iz Nordeus-a. Na stranu to su predavači bili 2 veoma stručne osobe, oni su znali i da stvore atmosferu i prenesu znanje na dobar način. Posebno me je oduševio deo radionice gde su oni govorili o “Head VS. Heart” kampanji. Pogledajte i sami o čemu se radi.


Baš zato što je u pitanju specifična industrija, bilo mi je vrlo zanimljivo da čujem na koje načine su oni birali digitalne kanale komunikacije sa ciljnom grupe, i koje su metode na kraju odabrali. Saznala sam i nešto više o influencer marketingu, kao vidu promocije koji mene poprilično interesuje već neko vreme. Da privedem kraju: ovo predavanje mi je bilo neprocenjivo. I vrlo inspirativno, takođe!


Završna reč


Veliki  sam ljubitelj edukacija/kurseva/konferencija na njima mogu čuti nešto novo i koje “kopaju dublje” u moju oblast interesovanja. Čini mi se da je ovaj događaj uspeo da poveže 2 važne stvari: informaciju i motivaciju. Nekada je samo to i potrebno koja želi da radi na sebi i svojim idejama.

Da li mi se svidelo? Apsolutno. Da li je šteta što ste ga propustili? Naravno. Na vašu sreću, neke greške se ipak mogu ispraviti, ali tek za godinu dana. 🙂

Napomena: ovaj tekst nije sponzorisan.


Posebnu zahvalnost ovim putem izražavam portalu digitalnimarketing.in.rs


Ako ste bili na ovom događaju pišite mi u komentaru kako ste se proveli.


Hvala na čitanju!

Kristina Vuković

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: