3 najbolja načina za relaksaciju

3 najbolja načina za relaksaciju
Bilo da ste na odmoru na nekoj finoj destinaciji ili kod kuće, ova moja 3 omiljena načina relaksacije možete primeniti uvek. Za neke od njih Vam nije potrebno ništa osim dobre volje. Evo kako se ja najčešće opuštam od svakodnevnih obaveza!

1. Čitanje

U zavisnosti od toga šta volite da čitate, čitanje može biti beg od stvarnosti, ali i način da naučite nešto novo. Velik sam ljubitelj knjiga, ali ako to nije Vaš izbor, postoje i alternative, kojima čak ja rado pribegavam, da utrošim svoje slobodno vreme.
Nikad dovoljno knjiga!
Fali samo još šolja čaja
Ako ste knjiški moljac kao ja, sigurna sam da već imate čitavu listu knjiga koje žellite pročitati. Nekada nam čitanje deluje neprivlačno, ali čim se krene sa prvom stranicom i mi utonemo u taj imaginarni svet, postanemo jedno sa knjigom i zaboravimo sve oko sebe. Poznato? Upravo zato mislim da je čitanje knjiga idealan i potpun način za opuštanje. Dakle – zgrabite svoje štivo koje ste odredili za ovaj period, nađite neko zgodno mesto dok je još lepo vreme, i udubite se!
Magazini su moj sledeći izbor. Obožavam njihovo šarenilo. Nekada o njima mislim kao o živim blogovima. Moj favorit je uvek ELLE magazin, ako pričamo o lifestyle i fashion/beauty temama. Osim ovih tema, u njemu možete pročitati i recenzije knjiga, recepte i priče o privlačnim destinacijama.
Koji je Vaš omiljeni magazin?
Šta čitate uz kafu?
Uverena sam da danas postoje blogovi i sajtovi sa tekstovima na sve moguće teme, šta god da Vas interesuje. Prednost čitanja iz ovih izvora je što su članci kraći i obično ne zahtevaju toliko koncentracije kao knjiga, recimo. Bilo da su neki stručni tekstovi ili saveti, zabavne činjenice ili putopisi, skrenuće Vam pažnju i uz njih ćete odmoriti mozak. Njima možete pristupiti i preko Vaših Smart uređaja, pa čitanje postaje još i lakše.

2. Relaks masaža

Ovo je definitivno nešto u čemu bih mogla svaki dan da uživam. Razni su benefiti masaža i za fizičko i psihičko zdravlje, ali ova vrsta masaže naročito “cilja” Vaše živce 🙂 Imam običaj da odem kod svoje dugogodišnje kozmetičarke na masažu. Mogu da kažem da je to pola sata raja za mene, gde se izgubim skroz u nekim svojim mislima, a nekad i zaspim.
Masaža je pola zdravlja!
Zar ne izgleda opuštajuće?

Ukoliko niste za varjantu odlaska kod nekog drugog na masažu, zamolite nekoga od ukućana da to uradi! Zadužite za to svog partnera/partnerku, mamu… Pola sata masaže leđa će Vas preporoditi. Još ako imate i neko ulje za masažu i neku mirišljavu sveću…utisak će biti još bolji!

3. Joga

Nedovoljna informisanost, predrasude i nedostatak strpljenja su uglavnom razlozi zbog čega premalo ljudi na našim prostorima upražnjava ovu divnu tehniku opuštanja i rekreacije. Jogu radim nekoliko puta nedeljno, uz pomoć prikazaniih rutina na YouTube kanalu Ekhart Yoga. Za neke od njih je potrebno samo 15 minuta Vašeg vremena i kao novi ste. Nekad se javi i iznenađujuća upala mišića, iako naizgled ne radite ništa 🙂
Yoga
Jogu možete da praktikujete i u prirodi!
Uskoro možete da očekujete i ceo tekst posvećen jogi, na ovom blogu. Od kada sam isprobala prvu joga rutinu pre oko 2 godine, praktikujem je kad god stignem. To je kategorija fizičkih aktivnosti za sebe, sjajan način da uskladite um i telo!

Završna reč

Nastojim da, i kada “ne radim ništa“, radim na sebi. Zato sve moje aktivnosti tokom kojih se opuštam imaju i neki edukativan karakter ili “viši cilj“. Nadam se da ćete uzeti u obzir moje preporuke, a da li su Vam one pomogle, i da li se slažete sa njima, možete mi napisati u komentaru 🙂

Napomena: Ovaj tekst nije sponzorisan, sva mišljenja su moja lična.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, možete ga podeliti sa drugima na društvenim mrežama. Hvala na čitanju.
Kristina Vuković
Follow:
Kristina Vukovic
Kristina Vukovic
Share:

3 Comments

 1. Kristina Vuković
  23/07/2016 / 12:03

  E pa to je baš baksuz 🙁 Meni je, za sada, i kod kuće super. Imam dobru podlogu za vežbanje i ništa mi drugo ne treba, a dok radim jogu sredim misli. Pilates je super! Shvatam zašto ti prija. A za knjige se razumemo odavno 😀 Ostalo ti je samo na masažu da se baciš 🙂

 2. Belgradesa
  24/07/2016 / 11:11

  Ja sam zaista pravi knjiski moljac :-))) i ljubav prema knjigama sam prenela na trogodisnju cerkicu ( cak i bebac vuce knjige :-)))) ), od njenog drugog rodjendana imamo ritual zajednickog odlaska u biblioteku i biranja knjiga…svaka za sebe :-))) Ah, knjiga je toliko mnogo, a vremena tako malo… Sto se tice casopisa citam samo Vodic za zivot, mislim da je to trenutno najkvalitetniji casopis kod nas. Sto se joge i masaze tice ne znam nista dok ne probam :-))

 3. Kristina Vuković
  24/07/2016 / 11:18

  Jao beba knjiški moljac, divno! 😀 Nikad nisam čitala taj magazin, ali sad sam definitivno zaintrigirana. Baš sam izbirljiva što tiče magazina, jer vučem profesionalne deformacije od rada u izdavačkoj kući. Pogledaću baš o čem se radi 🙂 Joga je strava, treba samo naći neku kraću rutinu i par puta nedeljo se "povući u sebe". Toplo preporučujem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: