Bekstvo u offline

Bekstvo u offline © According to Kristina
Da li vam se dešava da osetite pritisak svakodnevice, zasićenje poslom, prijateljima i porodicom? Da li vam se čini da nekada toliko upadnete u kolotečinu života da postanete apatični, hronično umorni, neproduktivni i razdražljivi? Da li je odgovor potvrdan? Onda vam definitivno treba povezivanje sa prirodom, ili kako sam ga ja krstila – bekstvo u offline.

Ideja

Krajem prethodne nedelje “nakupilo mi se svega“, kao što ljudima sa preteranom sklonošću ka analiziranjem može da se desi, pa sam rešila da pobegnem za vikend. Bukvalno pobegnem. I to u offline. Nekako čovek (ja) oseti potrebu da se poveže sa prirodom, sluša ptičice i ne misli ni o čemu par dana. S obzirom da je počela jesen, a vreme je i dalje lepo, htela sam da iskoristim to vreme da napravim neke lepe fotografije prirode.
Cvet iz našeg dvorišta

Veliki sam ljubitelj prirode, s obzirom na to da mi je majka nastavnica biogije, usadila mi je tu ljubav prema biljkama, dok je otac preneo ljubav prema fotografiji. Zato reših da to spojim.

Ideja je, zapravo bila, da se detoksikujem od web-a, fakulteta, obaveza i crne hronike. Iako volim putovanja, što već znate, nekada zaista ne morate otići daleko. Tako sam i ja donela odluku da odem, bez laptopa, samo sa knigom i magazinom,  i na par dana promenim sredinu.

Interesuju vas blagodeti putovanja? Pročitajte ovo >> Zašto su putovanja važna? 

Grand 3-u-1 jer ne pijem tursku

 

Kafa u prirodi, uz magazin ELLE

Realizacija

Iako sam poreklom sa sela, i trenutno živim kod kuće, ipak sam prošetala do obližnjeg sela, tačnije, do Rezervata prirode “Obedska bara”, gde imam kuću, i do reke Save, na čijoj obali moj otac ima svoj maleni kamp. Tako su i nastale ove fotografije.
Na Savu sam otišla čak i bez mobilnog, i to bih svakome preporučila. 5-6h bez brige o praznoj bateriji, wi-fi-ju i čekinovaju su terapijski delovali na mene.
 

 

Vilin konjic u prirodnom staništu

Te sate provela sam u šetnji, čitanju knjige i magazina i slušajući radio. Bilo je vremena i za kaf uz omiljeni ELLE magazin. Vreme je bilo prijatno, a budući da sam bila u sred šume, čula sam samo ptice i šuštanje lišća. Jesen je moje omiljeno godišnje doba, a sve ovo je dodatno doprinelo opuštanju.

Mislim da bi trebalo, kao ja sada, da iskoristite lepo vreme i odete negde, van vašeg mesta, makar i na par sati. isto da uspostavite unutrašnju ravnotežu i mir sa samim sobom.
Možda želite da probate jogu u prirodi? Pročitajte moj tekst o ovoj disciplini >> BODY & SOUL: Zašto je joga dobra za vas?
Ko voli pečene paprike?

 

Šetnja kroz šumu je jako opuštajuća

Šetnja kroz šumu je bila vrlo smirujuća. Šetajući stazom gde se ne čuje ništa osim zvuka ptica, imate vremena da utonete u misli. To je dobra prilika i da napravite neki novi plan ili nađete inspiraciju. U svakom slučau, gotovo da dišete zajedno sa prirodom. A to mi je baš bilo i potrebno.

Čamci na Savi
Reka Sava

Zaključak

Svrha ovog kratkog teksta je da vas opusti i ukaže na značaj koji piroda ima za nas. Velik sam protivnik svesnog zagađenja prirode i smatram da je treba čuvati jer ona može toliko da nam pruži. Takođe sam htela da kažem da je nekad u redu pobeći od svega i pružiti sebi šasu za “restart“. Posle toga bićete osetno svežiji i motivisaniji da se suočite sa izazovima života, kao i da ispunite svoje obaveze.

A od vas bih volela da čujem (pročitam) kako vi to pobegnete u offline i gde odete tada!
Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama, ili pošaljite nekome kome mislite da će se dopasti. Ne propustite nijedan novi tekst-  prijavite se na mesečni Newsletter i slaću vam nove tekstove sa bloga jednom mesečno. Hvala na čitanju!
Kristina Vuković
 
Follow:
Kristina Vukovic
Kristina Vukovic
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: