Šta čitam ovih dana #5: Knjiga, blog i još ponešto

šta čitam ovih dana #5 © According to Kristina

Opet je prošlo previše vremena od prethodnog dela do ovog, najnovijeg “Šta čitam ovih dana”. U nastavku teksta možete pronaći preporuku za jednu knjigu koju trenutno čitam, saznaćete jednu vest, otkriću vam koji to blog koji ja najradije posećujem i daću vam ideju čiji “bookstagram” da pratite. Knjigoljupci svih zemalja, ujedinite se!

1.Gary Vaynerchuk – Crushing it!

Iako sam isprva gajila veliku odbojnost prema ovom čoveku, ipak sam odlučila da ostavim to sve po strani i objektivno pristipim čitanju njegove knjige. Domogla sam je se na engleskom jezik, u elektronskom izdanju, pa njeno čitanje poprilično olakšava i to što sam nabavila tablet. Bilo mi je malo teže da je čitam preko telefona, a preko računara i da ne pričam.

Ova knjiga sastavljena je iz velikog broja priča preduzetnika iz najrazličitijih industrija, koje su ispresecane “teorijskimlekcijama, gde Geri objašnjava kako i zašto koristiti koju platformu za rast i razvoj brenda i poslovanja.

Ono što mi se kod ove knjige najviše dopada je što su sve to pravi ljudi i prave priče. Način razmišljanja autora i “gostiju” u knjizi mi je dosta blizak, pa mi je sve nekako lako čitljivo i motivišuće. Zanimljivo mi je da kroz priču pratim razvojni put njihovih poslovnih poduhvata, ali i saznam kakva su bila njihova razmišljanja dok su radili na rastu svog poslovanja.

Ovako izgleda kada se ja spremam za čitanje :) © According to Kristina
Ovako izgleda kada se ja spremam za čitanje 🙂

Ne slažem se sa svim stavovima autora iznetim u ovoj knjizi, ali sam ovu knjigu shvatila kao jedan praktičan vodič kroz poslovni svet nove generacije. Trenutno sam na 180. Strani i jedva čekam da vidim šta me još očekuje u ovom zanimljivom štivu.

Za koga je ova knjiga: za ljude ljude koji imaju gomilu ideja a ne znaju da ih kanališu u nešto što će zarađivati novac. Za preduzetnike, kao i one koji ne mogu da se otrgnu mislima o započinjanju sopstvenog biznisa.

Inače, na radionicama koje sam držala na temu ličnog brendiranja, uvek sam davala primer Gerijevog ličnog sajta i njegovog značaja u ličnom brendiranju ovog preduzetnika.

Iskustvo više: Držanje radionice

Ukoliko vas interesuje, model tableta koji koristim je HUAWEI MediaPad T3 (10 inča)

Šta se to novo sprema?

Zadovoljstvo mi je da sa vama podelim da kroz nekoliko dana iz štampe izlazi izdanje ove knjige na srpskom jeziku, pod nazivom “Razbijaj!” Za to se pobrinula izdavačka kuća “Finesa”, o kojoj je već bilo priče na mom blogu, i čija ja izdanja rado kupujem. Direktno od njih sam još ranije saznala da je prevod ove knjige u pripremi, a sada mogu i vama to da obelodanim 🙂

Razbijaj! © Finesa
Razbijaj!

Još jedna sjajna vest u ovoj sjajnoj vesti: ukoliko budete brzi i naručite knjigu u pretplati, dobićete čak 30% popusta!

Poruči knjigu

2.Putovanja za svakoga

U podnje 2 godine veoma retko čitam blogove jer nažalost nemam dovoljno koncentracije da bilo koji tekst pročitam do kraja – čak ni kada me tema veoma interesuje. Ipak, postoji 1 izuzetak: “Putovanja za svakoga”.

Znajući da autor ovog bloga i ja gajimo istu ljubav prema Rumuniji, okrenula sam se ovom blogu i pustopisima iz ove zemlje naročito, čim sam rezervisala jedno putovanje na koje treba uskoro da odem. Pogodite gde 🙂

Putovanja za svakoga
Putovanja za svakoga

Za ovaj blog znam već sigurno 2 godine i sviđa mi se neposredan način pisanja autora, sa tonom korisnih saveta, realnih komenatar, i bez nepotrebnih epiteta i verbalnog “filovanja”. Kratko, jasno, korisno. Obavezno svratite!

3. Bookstagram koji želim da svi zapratite

Bookstagram je zapravo žargonski naziv za profil na instagramu čija su centralna tema knjige. Postoji nekoliko veoma aktivnih i kvalitetnih knjižnih blogera i Instagramera (je l’ se to tako kaže?), ali ja ipak imam jednog favorita: Bukmarkić.

Reč je o nečemu drugačijem estetski od svega onog na šta smo navikli; kreativni vizuali, preporuke za knjige, i još mnogo toga na ovom Instagram profilu. Ne zaboravite da ih zapratite!

Kakav sjajan profil o knjigama!
Kakav sjajan profil o knjigama!

Eto, nije bolelo, zar ne? A ipak mi toliko vremena treba da napišem svaki od ovih “Šta čitam ovih dana” tekstova. Mnoge knjige tako ostanu bez reči o njima, ali nadam se da mi neće zameriti 🙂 Uvek me možete pratiti na mom Goodreads profilu da vidite kako napradujem sa čitanjem.

Napomena: ovaj tekst nije sponzorisan.

Pročitajte i prethodne tekstove iz ove serije:

Da li imate da mi preporučite nešto za čitanje – blog ili knjigu? Slobodno mi napišite u komentaru! Takođe, želim da znam i šta vi čitate, pa dodajte i to.

Svideo vam se ovaj tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama, ili ga pošaljite nekome kome mislite da će biti koristan. Želite još ovakvih tekstova? Prijavite se na moj Newsletter i slaću vam periodična obaveštenja o novim tekstovima. Hvala na čitanju, cenim što ste ovde.

Kristina Vuković

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. 24/11/2019 / 22:14

    Ja sam nastavnica, koja je prešla u pisce. Vaša blog stranica je prekrasna. Knjige spajaju ljude. Samo napred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: