Šta čitam ovih dana – knjige i blogovi #3

Šta čitam ovih dana #3

Bilo mi potrebno gotovo godinu dana da sednem i sročim treći deo serije “Šta čitam ovih dana“. Nije da u međuvremenu nisam ništa čitala, ali nikako da se setim da podelim to sa vama. U najnovijem izdanju, pišem vam o knjizi koju trenutno čitam, kao i o jednom blogu na koji volim da svratim.

Knjiga

Nakon pročitane knjige “Bogati otac, siromašni otac” od Roberta Kiosakija, bacila sam se na sledeću knjigu sa spiska. Moram da priznam da sam na početku sumnjala da će mi knjiga “leći“, i da će mi se uopšte svideti, naročito zbog toga što je ja nisam birala. Gotovo sve svoje knjige sam ja kupila, jer drugi obično ne mogu da potrefe moj čitalački ukus, koji je veoma specifičan.

Skoro sam ovu knjigu dobila na poklon, i krenula da je čitam sa velikim skepticizmom. Ono što mi se svidelo posle prvih nekoliko strana je vokabular autorke. Da se razumemo, retko me kad zadivi nečiji rečnik. Čak i da bude malo bogatiji, meni deluje usiljeno i izveštačeno, što ovde nije bio slučaj.  Jednostavno, reč o je obrazovanoj osobi širokih shvatanja i vidika, i to isijava iz svake rečenice.

Od sada bez straha
Od sada bez straha

Zanimljivo mi je što posle svake obrađene teme i preporuke koju da, autorka sve to proprati primerom iz svog života: kako i kada je ona to primenila, kako se izborila sa tim, i slično. Knjiga je baš nekako lična, ali smatram je jako vrednom. Lepo je videti da je neko zaista podelio parče svog životnog iskustva sa vama, a  sve to u cilju unapređenja vaše ličnosti. Baš zato ovih dana možete me videti kako čitam ovu knjigu čak i dok putujem gradskim prevozom.

Omnia mea mecum porto
Omnia mea mecum porto

Kome bih je preporučila?

Kao što znate, veliki sam ljubitelj rada na sebi i ličnog razvoja. Ukoliko i vi imate slična interesovanja, a naročito ako vam nedostaje malo “petlje” u životu, uzmite u ruke ovu knjigu. U pitanju je izdanje izdavačke kuće Laguna, a autorka je Beba Bajalski. Ovo delo se svrstava po žanr popularne psihologije. Jedna snažna knjiga pre svega, sa naslovom koji vam sve govori. Nije patetična, samo snažna.

Blog

U poslednje vreme slabo čitam blogove. Nekako mi se čini da domaćim blogovima poprilično opao kvalitet. Ipak, nešto mi se u poslednje vreme jeste svidelo. Reč je o blogu Snovi u koferima. Iako je ovo blog o putovanjima, iznenadio me je i fin tekst o volontiranju (Zašto i kada da volontiraš), gde autorka bloga piše o svojim iskustvima, ali i prednostima volontiranja.

Snovi u koferima
Izvor: Snovi u koferima

Obavezno svratite!

Na kraju

Ovo je bio najsvežiji pregled onoga šta ja čitam ovih dana. Nadam se da ćete prihvatiti moje preporuke. Obećavam da neću čekati godinu dana za sledeći tekst iz ove serije 🙂

Napomena: ovaj tekst nije sponzorisan. Knjigu sam dobila na poklon.

Ako imate profil mreži GoodReads, možete me dodati OVDE

Prethodni tekstovi iz ove serije:

Imate li vi neku preporuku šta da čitam sledeće? Pišite mi u komentaru!

Kristina Vuković

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: