3 stvari koje bih ponela na pusto ostrvo

3 stvari koje bih ponela na pusto ostrvo

Ovde se ne radi bukvalno o putovanju na pusto ostrvo, već o stvarima koje bih ponela gde god da putujem, i na koliko god dug period da putujem, pa čak i na pusto ostrvo da idem. Preskočiću sitnice tipa čist veš i vlažne maramice, ali ću svakako uvrstiti jednu uobičajenu stvar, i jednu neuobičajenu. Saznajte i sami koje to 3 stvari sam odabrala!

 

Telefon

 

Naravno da je ovo moj prvi izbor, i to ne zbog slikanja selfija i tagovanja na plažama, mada je i to dobar koncept. Moram odmah da kažem da ja svoj telefon koristim maksimalno, sa svim njegovim opcijama i aplikacijama koje mogu da mi olakšaju život. Kada putujem od koristi su mi najviše mape (bilo Google Maps, bilo realna karta nekog mesta koju imam fotografisanu) i Trello, gde držim spisak stvari koje nosim na kraća ili duža putovanja.

 

Samsung Galaxy Grand Neo
Samsung Galaxy Grand Neo – veran saputnik već godinama

U svom tekstu “Koje aplikacije koristim kad putujem” spomenula sam Trello, i još neke aplikacije koje mi olakšavaju pakovanje i putovanje. Tu možete pročitati više informacija, i naći linkove za preuzimanje. Ne zaboravite da me pratite na Instagramu, da na vreme vidite fotke sa mojih putovanja (i poneki sladoled).

 

Futrola za pasoš

 

Najbolja stvar ikada! Na stranu što obožavam torbice, novčanike i slične modne dodatke, futrola za pasoš je nešto u šta preporučujem da uložite, ukoliko često putujete. Zašto baš  to? To mi je nekako sve-u-jednom. Ukoliko izaberete dobar model, nju možete staviti sledeće:

  • pasoš (čudno ali istinito),
  • kartica za osiguranje,
  • papirni novac,
  • platnu/kreditnu karticu,
  • kartu za ukrcavanje.
Futrola
CARPISA GO futrola za pasoš – moj izbor, cena oko 700 dinara

Možda ćete smatrati čudnim moje oduševljenje najobičnom futrolom, ali prosto je toliko praktična, da ne znam što je nisam kupila ranije. Moja preporuka je da ne kupite futrolu od kože, već neku od veštačkog materijala, jer vam se pasoš svkaako vucara po raznim torbama i poslednje o čemu želite da brinete je da li će se oštetiti. Gledajte da ima nekoliko džepića za ostala dokumenta, i da može lako da se skine, jeć će vam na granicama tražiti da skinete sve sa pasoša. Takođe, dobro su i one malo “tapacirane” futrole, jer će to umanjiti šansu za bilo kakvim oštećenjem pasoša.

Carpisa GO Futrola za pasoš sa džepovima
Ovi džepovi su baš praktični

Bez čega ne krećem na putovanje

Pantenol mast

 

Možda ćete misliti da je ovo čudan izbor, ali obećavam vam da ima logike! Bilo da ste muško, žensko, ili šta god da želite, sigurna sam da uvek, a naročito prilikom putovanja, vam se desi sledeće:

  • ispucaju vam usne prilično gadno,
  • izgorite,
  • ujede vas nešto pa se češete,
  • ispucaju vam ruke.

Šta ako bih vam rekla da sve to možete sanirati jednom formulom? Sugurna sam da svi znate za Pantenol. To je zapravo alkohol proteinske kiseline, koje sadrži vitamin B5. Zbog svojih povoljnih osobina za ljudsku kožu, koristi se u mnogim kozmetičkim proizvodima. (Izvor: Čajevi za?). Može se naći u brojnim oblicima, pa tako ste sigurno čuli za Pantenol mast, i kremu. Ja vam preporučujem mast, jer je možete koristiti i za ispucale usne tokom putovanja, dok krema za to i ne pomaže. Korisno, zar ne?

Pantenol maste
Izvor: Lily drogerie online

Nadam se da vam se svideo ovaj nešto drugačiji tekst na temu pakovanja za putovanje. Htela sam da malo odstupim od tipičnih “Kako se spakovati” saveta i priča.

Napomena: ovaj tekst nije sponzorisan, mada koliko koristim ovaj pantenol, mogli bi i da mi poklone nekoliko tuba 😀

Šta biste vi poneli na svako putovanje, pa čak i na pusto ostrvo?  Volela bih da znam, pišite mi u komentaru!

Ako vam se ovaj tekst svideo, slobodno ga podelite na društvenim mrežama, kako bi što više ljudi videlo, i bolje se spakovalo 😀  Hvala na čitanju.

Kristina Vuković

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Apsolventkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu, digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: