5 korisnih aplikacija koje morate instalirati

5 korisnih aplikacija koje morate instalirati

Brz tempo života koji nam je nametnut stvorio je nove probleme i prepreke. Sve vreme smo u pokretu, ali obaveze čekaju. Sa pojavom smart uređaja omogućeno nam je da dosta stvari, za koje nam je nekada bio potreban računar i neka druga oprema, obavljamo “leteći” i online. Pa zašto to ne bismo iskoristili?


Zaluđenik sam za tehnologiju još od doba monofonih melodija, pa sam prirodno prigrlila trend smart uređaja čim sam mogla. Trenutno mobilno funkcionišem na Android platformi i svoj telefon koristim kako u poslovne svrhe, tako i za svrhe komunikacije i lične organizacije. Nešto manje ga koristim za zabavu. Preskočiću tipične aplikacije koje svi ih imaju, i “baciti” se na one koje su meni ultra korisne, a Vi ih možda ne koristite. Evo mojih preporuka!

 

Dropbox

Ukoliko ste ikada čuli za “Cloud tehnologiju sigurno ste čuli i za Dropbox i njemu slične servise kao što su Google Drive, Microsoft OneDrive. Svi oni se svode na isto: čuvanje/backup podataka.
Dropbox sam koristila godinama na svom računarupre kupovine pametnog telefona, pa mi je bilo prirodno i da ga instaliram u obliku aplikacije. Radi baš ono šta očekujem od ovakvog “alata“, a to je skladištenje podataka, sinhronizacija telefona (ili već kog smart uređaja) sa računarom i lak pristup datotekama. Aplikacija je laka za korišćenje, okruženje mi je bilo poznato pa sam se brzo navikla i koristim je svakodnevno.

Ovo je naročito pogodna aplikacija za one koji su dosta u pokretu, ili dosta rade van kancelarije pa im je potreban pristup podacima, koji svi na jednom mestu.

Twilight

Da li Vam se desilo da smanjite intenzitet svetla na ekranu telefona ali i dalje vam “bode oči“? Ovo je naročito naporno noću, kada gledate nešto pred spavanje, ili kad u sred noći želite da pogledate vreme ili pročitate neku poruku. Onda “oslepite” od beline ekrana.

Twilight appTwilight app

Ova aplikacija omogućava da “zadimite” ekran, podesite intenzitet i “temperaturu“, odnosno boju ekrana. Jednostavno rečeno: sve na ekranu postane prijatnije za gledanje. Nema više “blještanja” 🙂 Ako ste imali naviku da čitate sa Vašeg pametnog uređaja pred spavanje, uz ovu aplikaciju će to bi mnogo lakše i ne tako invazivno za vid!

Jedina mana je što nema mogućnost download-a za iOS, ali ne brinite! Našla sam Vam alternativu: aplikaciju pod imenom f.lux.

Scanbot

Koliko puta Vam se desilo da morate nešto da skenirate hitno? Ne znam za Vas ali je meni trebalo milion puta. I psovala sam u sebi što moram da jurim i tražim kopirnice po gradu, ili još gore, da čekam da dođem kući da to odradim, a neko čeka svoj skenirani dokument.
Scanbot appScanbot app
Onda me je kolega spasao predloživši mi ovu aplikaciju koja je krajnje jednostavna za korišćenje. Baš mi se pokazala korisnom. Uz to, povezala sam je sa svojm Dropbox-om, pa sve što skeniram automatski ide tamo, u unapred definisan Scanbot folder! Možete sačuvati i u PDF formatu direktno. Baš je praktično, zar ne? Moram i da napomenem da se dobijaju bolji rezultati nego da se samo fotografiše telefonskom kamerom.
Preporučujem ovu aplikaciju naročito onima koji “baratajudokumentima na poslu. Ako se prepoznajete kao takav neko, znajte da bez nje više nećete moći.

Trello

Jedna od brojnih aplikacija namenjena ličnom organizovanju i upravljanu vremenom, koje postoje na “tržištu”. Odlična je za upravljenje projektima i organizovanje obaveza i datoteka. Postoji i zvanični TRELLO sajt gde se možete ulogovati na Vaš nalog i organizovati sve sa računara! Sve se automatski ažurira!
Trello
Ako želite više informacija o ovom korisnom alatu, možete ih naći OVDE, gde sam o njemu već pisala.

Pocket

Još jedna aplikacija koja ima svoj ekvivalent na računaru, gde se možete ulogovati na Vaš nalog i dobiti isto okruženje kao i na bilo kom drugom uređaju, a sve se automatski ažurira. Konkretno, POCKET služi da zapamti članke i sajtove koje ste Vi sačuvali, da bi mogli da nastavite sa njihovim čitanjem ili pretraživanjem.
PocketPocket
Jednostavno je: samo kopirate link u POCKET ili podelite sajt na Vašem nalogu, na aplikaciji, i taj članak će Vam se prikazati među nepročitanim tekstovima. Možete i grupisati članke po kategorijama. 
Ova aplikacija je odlična za one koji večito nešto korisno čitaju po internetu, pa bi to da sačuvaju, a da ne zakrče svoj Bookmark odeljak.

Za kraj

Ove aplikacije su pogodne za Android i iOS platfome i na njima funkcionišu, osim TWILIGHT koje nema za iOS (ali postoje alternative). Ne znam da li mogu da se koriste na Windows platformama, sa tim nemam iskustva. Sve ove aplikacije su besplatne.

Možda će Vam biti koristan i ovaj tekst, u kome spominjem TRELLO i još neke aplikacije, u službi lične organizacije >> 5 saveta za bolju ličnu organizaciju

A bez kojih aplikacija Vi ne možete?

Ukoliko vam je ovaj tekst bio zanimljiv, slobodno ga podelite na društvenim mrežama! Hvala na čitanju.
Kristina Vuković
Follow:
Kristina Vukovic
Kristina Vukovic
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: