Dobar saputnik za sve destinacije: Minino planer za putovanja

Minino planer za putovanja

Zar nije fino kada dobijete priliku da spojite svoje 2 ljubavi na jednom mestu? Ukoliko pratite ovaj blog neko vreme, sigurno ste primetili da su neke od čestih tema tekstova organizacija i putovanja. Ovaj tekst govori o oba. Kako se organizovati pred put? Koju ulogu u tome ima planer putovanja? Kakav je to Minino planer? Odgovori vas čekaju u nastavku teksta.

Zašto je planer za putovanja dobra stvar?

 

Neki oblik planiranja za put koristila sam još kao dete. Proces je izgledao ovako: majka piše, a ja diktiram šta da se pakuje. Mama se starala da popiše sve one stvari kojih prosečno dete ne može da se seti, kao što je recimo lek protiv povišene temperature. Način planiranja se od tada izmenio, ali je navika ostala.

Čim se ideja o putovanju javi, krenem sa zapisivanjem osnovnih podataka. Kasnije se bacam na sastavljanje liste stvari koje će mi trebati tokom putovanja, ali i onih koje nosim na destinaciju. Dodajte na to i 3 vrste punjača i gomilu baterija, i eto zbrke! Do sada sam uspevala da dobro isplaniram putovanja pomoću najjednostavnijih lista pakovanja, ali sam stalno bila u potrazi za nečim efikasnijim. Da li sam konačno pronašla rešenje?

Spremni za novu avanturu?
Spremni za novu avanturu?

Planer za putovanja je vaš lični asistent, koji će se pobrinuti da ponesete sve što je potrebno, a čega se vi nikada ne biste se setili. Baš kao mama koja spakuje lekove. On će biti u stanju da isprati čitav tok vašeg putovanja, od samog njegovog rezervisanja i plaćanja, pa sve do utisaka o destinaciji i ljudima koje ste upoznali. On će biti vaš finansijski savetnik, čuvar ulaznica i mape grada, a biće uz vas dok se ne vratite kući.

[ctt template=”5″ link=”_gkcw” via=”yes” nofollow=”yes”]Planer za putovanja je vaš lični asistent, koji će se pobrinuti da ponesete sve što je potrebno, a čega se vi nikada ne biste se setili.[/ctt]

Minino planer za putovanja

 

Pretražujući internet i društvene mreže (Inače, da li se pratimo na Instagramu?), gde inače pratim veliki broj proizvođača planera, pronašla sam Minino planer za putovanja. Kako sam već bila u potrazi sa nečim što će mi olakšati pripremu za putovanje, odmah me je zainteresovao. Evo o čemu se radi.

Planer za putovanja - uvek dobar saputnik
Planer za putovanja – uvek dobar saputnik

Šta kaže proizvođač?

 

Kao što piše na zvaničnom Minino sajtu, radi se o planeru/dnevniku putovanja, čija je uloga da vam pomogne u biranju destinacija, planiranju puta, lakšem pakovanju i planiranju troškova. Sadrži podsetnike, deo za pisanje utisaka sa mestom za fotografije, a sa unutrašnje strane korica postoji džep za karte, ulaznice i slično.  Ima nekoliko dizajna korica od kojih možete da izaberete omiljeni. Ja imam ovaj sa motivom hvatača snova, koji mi se baš sviđa.

Dizajn korice - Hvatač snova
Dizajn korice – Hvatač snova

Što se tiče tehničkih podataka, radi se o tvrdo koričenom planeru formata B6, sa unutrašnjim crno-belim štampanjem na papiru od 80gr , a povezan je šivenjem. Postoji dovoljno mesta da isplanirate 5 vaših avantura.

Džep u unutrašnjosti korica

Tu je i Minino obeleživač stranica
Tu je i Minino obeleživač stranica

Da biste malo “osetili” koliko je ovaj planer sveobuhvatan kada se radi o putovanjima, naglasiću da on ima čak 11 sekcija za planiranje, a to su:

 • naslovna strana,
 • plan puta,
 • bitne adrese i kontakti,
 • planiran budžet i troškovi,
 • prevoz,
 • planiram da posetim,
 • planiram da probam,
 • spiskovi stvari za pakovanje,
 • dnevnik putovanja (sa prostorom za fotografije),
 • da li ste znali,
 • razmišljam o…

Planer vam stiže poštom upakovan u jaku kutiju, koja će zaštiti vaš planer od eventualnih oštećenja.

 

Minino planer za putovanja

Za šta sve može da se koristi Minino planer za putovanja?

Kao što sam već spomenula, ovaj planer je podeljen na 5 delova (5 putovanja), od kojih svako sadrži 11 sekcija koje će vam pomoći u planiranju putovanja, ili doprineti iskustvu.  Od tih 11, najveći je deo koji je posvećen dnevniku putovanja, koji zauzima čak 12 strana (9 za pisanje i 3 sa mesta za fotografije). Iako se meni ovo sviđa jer zaista pišem utiske sa putovanja kada se vratim kući, čini mi se da je možda bolje bilo da se dnevnik odvoji od planera skroz. Dakle, u jednoj svesci imamo i planer i dnevnik.

Dnevnik putovanja
Dnevnik putovanja unutar planera

Što se tiče dela koji je posvećen planiranju, mislim da će svako ko putuje često, ili relativno često, umeti da ceni svaku od ponuđenih sekcija. Bila sam pozitivno iznenađena svim sadržajem, jer je sve pokriveno. Obuhvaćen je svaki deo organizacije i sprovođenja u delo vaše sledeće avanture: liste za pakovanje stvari imaju dovoljno mesta za sve, delovi posvećeni prevozu i “listi želja” šta da posetite i probate su tu da vas podsete na iskustva koja tek treba da doživite, deo o budžetu i troškovima je tu da se ne zanesete previše.

Minino planer za putovanja

Naravno, to nije sve. Tu su i citati, mesto za beleženje destinacija o kojima razmišljamo, kao i deo gde pišemo o ljudima koje smo upoznali, jer su naša poznanstva ujedno i naše veliko bogatstvo. Sva ta nova iskustva i nova lica čine samu suštinu svakog putovanja.

[ctt template=”5″ link=”sI4oT” via=”yes” nofollow=”yes”]Nova iskustva i nova lica su ono što čini samu suštinu svakog putovanja.[/ctt]

Presuda: Za ili protiv?

 

Prvo da kažem da se nisam ni nadala da ću u jednom planeru naći SVE što je potrebno za planiranje putovanja. Kako su putovanja moja velika strast, želela sam da pronađem valjanu pomoć za organizovanje istih, jer znam da će ih biti u budućnosti. Svidela mi se ideja planera i dnevnika putovanja u jednom, u formatu koji je vrlo praktičan za nošenje. Staje u većinu ženskih torbica, a u ranac i da ne pričam!

Zbog načina poveza i kvaliteta korica ne morate da brinete da ćete ovaj planer vratiti “izubijan” sa putovanja, a da će vam faliti nekoliko listova. Ovo kažem jer su korice i vrsta poveza ono na šta ja obraćam pažnju, jer će to diktirati izdržljivost planera u budućnosti.

Nova iskustva i nova lica
Nova iskustva i nova lica

S obzirom na sveobuhvatnost, format i kvalitet ovog planera mogu slobodno da kažem da će da zameni moj notes sa nebrojenim listama za pakovanje. Rizikovaću da kažem da je ovakva forma planera neizostavna kada planirate duža putovanja. Verujte, kada ga nabavite, prestaćete da brinete. Dakle, ovaj planer ima moju preporuku.

Inače, ekipa koja stoji iza ovog planera za putovanja u svojoj ponudi ima i planere za devojke, planere za organizovanje venčanja, i druge zanimljive proizvode!

 

Cela ponuda Minino planera

 

Napomena: Ovaj tekst nije sponzorisan. Planer mi je ljubazno poslat od strane proizvođača na recenziju, ali to nije uticalo na moje mišljenje. Sva mišljenja su moja lična.

Kako vi planirate svoja putovanja? Da li za to koristite planere, i da li vam oni pomažu tom procesu? Pišite mi vaša iskustva u komentaru!

Svideo vam se ovaj tekst? Podelite ga na društvenim mrežama! Preporučite ovaj tekst nekome kome mislite da bi pomogao. Uvek možete nastaviti sa čitanjem tekstova na sličnu temu na kategorijama Produktivnost i Putovanja. Hvala na čitanju.

Kristina Vuković

 

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Apsolventkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu, digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: