Život čine mali luksuzi

Život čine mali luksuzi
Koliko puta ste čuli “Život čine male stvari” i složili se sa tim? Uvek bi trebalo da budemo zahvalni na onom što imamo i pisala sam o tome u tekstu “Gde je nestala zahvalnost?“, ali ima i skupih sitnica. Svako ima neki “Guilty pleasure” na koji voli da povremeno da potroši malo više.

Moj mali luksuz

Sitnca koja mene čini srećnom u poslednje vreme je sveća. Ali to nije obična sveća! U pitanju je mirišljava sveća, koju proizvodi firma All Senses.
Naime, već neko vreme sam htela da malo učinim svoj životni prostor prijatnijim i htela sam da nabavim neku kvaltetniju mirišljavu sveću, koja neće biti prejaka, da ne mogu da dišem, već samo da da dašak nečeg posebnog. Htela sam nešto što miriše slatko i prijatno. Mirisi nekad znaju da budu tako opuštajući. Da li se slažete?
Senses sveća

Kada, kako i zašto

Posle donete odluke da ću da dam novac za nešto ovog tipa znala sam i gde to da potražim. Nebrojeno puta sam prolazila pored prodavnice firme All Senses, u ulici Kralja Milana 20, u Beogradu. Pažnju bi mi svaki put privukao izlog dekorisan u crno-belom stilu, sa gomilom stlizovanih bočica nekih eteričnih ulja i sveća u staklenim posudama i celofanima. Sve je to bilo praćemo nekim satenskm trakama i drugim finim detaljima. Jednostavno nisam mogla da ne primetim taj dekor. Pretpostavila sam da su cene malo “jače”, pa budući da u tom trenutku nisam želela da dam novac na to, produžila bih.
Ali kad sam konačno ušla pre par nedelja, imala sam šta i da vidim. Dočekala me je ljubazna prodavačica koja je znala sve da mi kaže o proizvodima koji su me interesovali. Olakšanje je bilo i što sam tačno znala šta tražim. Rekla sam samo: dajte mi sveću koja miriše na nešto slatko, a da nije cveće. I ona mi je dala nešto predivno u staklenoj teglici, sa natpisom Caramel – Pecan. Miris kome ne mogu da odolim. Usput sam se raspitala i ostalim proizvodima koje nude, i sve mi je lepo pokazano i objašnjeno. Čak sam na licu mesta isprobala neku kremu/mleko za telo sa mirisom citrusa. Izašla sam iz radnje srećna i mirisna 😀
Mene ovo pakovanje podseća na neki džem 😀
Sveća je bila spakovana u preslatku papirnu kesu, a dobila sam i brošuru da se upoznam sa ostalim proizvodima u  asortimanu. Odmah sam, zbog pakovanja, pomislila kako bi to bio divan poklon i znak pažnje za nekogu dragu osobu.
Ovo moje mirisno zadovoljstvo koštalo je negde oko 680 dinara. Jeste luksuz jedan mali, zar ne? Vredelo je svaku paru.

Šta sam kupila?

Iz ove firme kažu da su to “mirišljave sveće koje se prave ručno od najkvalitetnijih uvoznih prirodnih sastojaka sa širokim spektrom sofisticiranih, unikatnih mirisa u raznim oblicima i ambalažama“. Meni zvuči odlično!  Ali to čak i nije najbolji deo! Posle prvih par paljenja, shvatila sam da je sveća neobičnog sastava i da se, kada je hladna, može koristiti kao parfem! Kako to? Samo zagrebite malo po površini i dobijate bukvalno svoj “Solid parfume“, o jednom trošku”. Mene je ovo otrkiće stvarno oduševilo! Poželela sam da stalno nosim taj miris sa sobom u svim oblicima. A miris je stvarno jedinstven.
Više o proizvodima ove firme možete pročitati OVDE.
Eterična ulja

Misli za kraj

Ovo je samo moje izražavanje oduševljenja što jedna sitnica, jedan mali luksuz, može toliko da ulepšta dane. Nekako, ovo mrišljava stvarčica je bila deo slagalice koja nedostaje u mom životnom prostoru, da ga učini više domom. Ovaj miris ulepšava atmosferu i “mazi” vaša čula.
Toplo preporučujem da posetite prodajni prostor firme All Senses i izaberete za sebe, ili kao poklon nekome dragom, parče mirisnog oblaka u vidu sveće, ili nečeg sličnog! 😀
Napomena: Ovaj tekst nije sponzorisan. Sveća je kupljena mojim novcem.
Šta vi mislite o mirišljavim svećama? Da li vas njihov miris dodatno opušta? Pišite mi u komentaru!
Svideo vam se ovaj tekst? Podelite ga sa drugima, na društvenim mrežama! Hvala na čitanju.
Kristina Vuković
Follow:
Kristina Vukovic
Kristina Vukovic
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: