Body & Soul: Zašto vam je potrebna relaks masaža već danas

Zašto vam je potrebna relaks masaža već danas

Evo jedan kratak tekst, prvi u seriji Body & Soul, na temu koja će Vam biti baš opuštajuća. Sigurno ste bezbroj puta, kad ste prezauzeti poslom, učenjem, porodicom, pomislili kako Vam treba trenutak za sebe i kako bi Vam baš prijala jedna masaža. Kao osoba koja povremeno priušti ovo sebi, reći ću Vam zašto mislim da Vam ovo treba odmah. Da, odmah. Čitajte dalje da vidite razloge 🙂


O relaks masaži

Relaks masaža je jedna od najpopularnijih vrsta masaža, sigurno ste čuli za nju. Čitajući razne definicije relaks masaže, primetila sam da se sve one svode na sledeće: “Blaga, prijatna, manuelna masaža kojom se, sjedinjavanjem porotoka energije, postiže opuštanje organizma“. Njen cilj je maksimalno opuštanje i izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom.” (Izvor: ONA portal).
Postoji podela na kompletnu i parcijalnu relaks masažu, u zavisnosti od toga da li se masira celo telo, ili postoji fokus na jedan deo tela. (Izvor: Poliklinika Galetić). Moj izbor je parcijalna relaks masaža leđa!

Zašto je dobra za um?

Budući da se ova masaža obično izvodi uz prijatnu muziku i u nekom “mirišljavom” okruženju, opustićete se i pre nego što počne! Obično Vas ušuškaju tako da se osetite prijatno i “zbrinuto“. To je samo Vaše vreme kada možete da uživate u mirisima, zvukovima i mislite na neko lepo mesto. Ovo nije vreme kada ćete misliti na probleme, čak i da to želite. Nekad je zaista potrebno samo da ćutite i uživate. Makar na pola sata.
MeiLab ulje za masažu

Iskoristite ovo vreme da malo razmislite o svemu, jer neko drugi brine o Vama i možete da se opustite. Dešava se i da Vam za ovo vreme padne na pamet neka stvarno dobra ideja, jer sav taj ambijent zna da bude inspirativan. Mene je inspirisao na ovaj tekst. Ovo je, jednostavno rečeno, dobra prilika da se malo udubite u misli.

Moja kozmetičarka koristi ulje za masažu (ovog puta od lavande) proizvođača MeiLab (više o njima na SAJTU). Mogu samo da kažem da ovaj miris baš prija i smiruje. 🙂

Zašto je dobra za telo?

Po definiciji, relaks masaža se izvodi blagim pokretima i nežnim pritiskom ruku od strane osobe koja masira. Ovo podstiče cirkulaciju u omogućava relaksaciju (čak se i rimuje!).
Budući da moje učenje, posao i blogovanje zahtevaju dosta sedenja u neprijatnim položajima, dugo vremena, to izaziva ukočenost i bol u mišićima vrata i oko kičme. Ovoga puta sam na masažu otišla najviše zbog bola u mišićima leđa (ovo je kao reklama za Kosmodisk), koji mi je baš pravio problem, a koji je nastao tokom nekog jutarnjeg istezanja.
Iako ova vrsta masaže nije terapeutska, moj problem je rešila. “Stanje” mi se dosta poboljšalo i nestalo je ukočenosti u predelu vrata, ramena. Ovde mi je masaža baš došla kao olakšanje. I do sada mi je prijala, ali sada mi je rešila problem i fizički. Ne može bolje od toga, zaista.

Zaključak

Posle ovih masaža uvek se osećam preporođeno. Ne postoji druga reč kojom bih opisala taj osećaj. To je nešto što, s vremena na vreme, možete učiniti za sebe. Ukoliko Vam je njihova cena bila problem, sada su postale pristupačnije sa pojavom grupnih popusta. Ostalo je samo da probate, ukoliko već niste. Nadam se da sam nekoga ubedila da mu ovo treba, s vremena na vreme. Vaš duh i telo će Vam biti zahvalni.
 
Napomena: Sve je plaćeno mojim novcem, sva mišljenja su moja i ovo nije sponzorisan tekst.
Posebna ljubav za: Jasminu , kozmetičarku kod koje idem već 10 godina.
Kakva su vaša iskustva sa masažama? Da li vam se sviđaju? Pišite mi u komentaru.
Svideo vam se ovaj tekst? Podelite ga sa drugima na vašim društvenim mrežama, ili pošaljite nekome kome mislite da će biti od koristi! Hvala na čitanju.
Kristina Vuković


Follow:
Kristina Vukovic
Kristina Vukovic
Share:

2 Comments

  1. Tijana J. Dominguez
    24/05/2016 / 15:37

    Mene je opustilo i samo čitanje ovog teksta 🙂 I sama provodim dosta vremena u sedećem položaju pa bi mi jedna takva masaža baš dobro došla. Verujem da je i ulje divno. Obožavam miris lavande 🙂

  2. Kristina Vukovic
    24/05/2016 / 15:40

    Onda je svrha ovog teksa u potpunosti ispunjena! 🙂 Da, miris lavande sam po sebi opušta, još u kombinaciji sa masažom… Heavenly! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: