TOP 3 aplikacije za organizovanje života

Moderne tehnologije su ušle u skoro svaku oblast našeg života, a odavno već imamo neka rešenja i servise za pomoć u ličnoj i poslovnoj organizaciji. Sa pojavom pametnih telefona i njihovih aplikacija, upravljanje vremenom je postalo još lakše. Evo koje aplikacije vam ja preporučujem u ovu svrhu.

Napomena: iako su ovde označene kao aplikacije za pametne uređaje, sve ih možete koristiti i sa vašeg računara. Omogućena je potpuna i brza sinhronizacija sadržaja, što je meni veoma važno jer dosta planiram dok sam u pokretu.

Sve ove aplikacije dostupne su i na Android i na iOS sistemima.

1. Trello

Ne znam koji je ovo tekst po redu da spominjem ovu aplikaciju, ali nije zgoreg ponoviti. Ovaj alat je odličan za organizovanje svega: od sređivanja doma, preko putovanja, do projekta na poslu. Volim sto mi omogućava da podelim svoje projekte na pojedinačne obaveze i tako ih lakše rešavam. Trello sam prvi put spominjala u tekstu 5 korisnih aplikacija koje morate instalirati.

Trello table
Trello table

 

Hijerarnija je takva da se prvo prave table, a u okviru tabli liste, pa zatim i kartice. Kartice, kao najniža organizaciona celina mogu biti različitog tipa: tekst, lista, fajl, link. Liste i kartice se jednostavno mogu premeštati u okviru tabli, možete sve projekte deliti sa drugim članovima tima i možete prikačiti neki fajl sa recimo Google Drive-a. Obožavam ovu platformu!

Liste i kartice
Liste i kartice

Jednostavnost upotrebe i mogućnost personalizacije učinile su da ovu aplikaciju koristim godinama. Veoma je praktična!

2. Evernote

Ovo je nešto novije za mene! Moram priznati da sam bila totalni skeptik kada se radi o famoznoj Evernote apliakciji. Mnogo sam slušala o njoj, pre nekoliko godina je i probala, ali mi nije nikako prirastala za srce. Stalno sam se pitala šta ljudi vide u njoj, a šta ja ne vidim. Rešila sam da pokušam ponovo.

Evernote sveske
Evernote sveske

Aplikacija podseća na jednu tradicionalnu školsku torbu: imate različite sveske i u tim sveskama različite beleške. Na primer, ukoliko napravite nekoliko beležnica na različite teme, možete u okviru njih grupisati beleške na te teme. Da sam otkrila ovu aplikaciju ranije, ona bi sigurno bila moj “partner” u uređivanju beleški sa fakultetskih predavanja. Za to je stvarno broj 1.

Beleške
Beleške

Ono što mi se svidelo kod ove aplikacije je što je veoma laka za korišćenje i omogućava mi da lako organizujem tekstove koje pišem, kao i da zapamtim ono što želim kasnije da pročitam. Takođe, ima mogućnost dodavanja eksternih fajlova, tagova radi lakšeg prepoznavanja, a tu je i mogućnost pravljena lista. Često mi se dešava da u ovoj aplikaciji pišem i plan dnevnih obaveza. Brzo joj pristupim i proverim kakvi su mi planovi.

3. Google drive

Oo nije aplikacija za organizvoanje u smislu upravljanja vremenom, već se još više odnosi na držanje života pod kontrolom 🙂 Reč je o jednom tipičnom cloud servisu, virtuelnoj memoriji na kojoj možete skladištiti svoje dokumente i praviti nove.

Koristim Google drive svakodnevno, naročito pri prebacivanju podataka sa računara u telefon i obrnuto. Brzo se sinhronizuje i zato tu skladištim sve fajlove koji su mi stalno potrebni i privatno i na poslu.

Mogu slobodno da kažem da sam isprobala bar 10 aplikacija za upravljanje vremenom, iako sam generalno osoba koja mnogo voli sve papirno. Vremenom su se ove 3 izdvojile kao nešto što olakšava moj život i rad. Ukratko receno: dajte mi samo ove 3 aplikacije i mogu da osvojim svet.

Još korisnih tekstova na sličnu temu:

Da li vi koristite aplikacije kao alat za sređeniji život? Koju biste mi preporučili? Pišite mi u komentaru.

Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama i pošaljite nekome kome mislite da će biti od koristi. Ne zaboravite da se prijavite na moj mesečni newsletter da ne biste propustili nijedan tekst. Hvala na čitanju.

Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Apsolventkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu, digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Pročitajte i ovo

2 Replies to “TOP 3 aplikacije za organizovanje života”

  1. Kristina, od tebe se uvek može čuti nešto korisno. ?

    1. Hvala najlepše! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.