TOP 3 aplikacije za organizovanje života

TOP 3 aplikacije za organizovanje života

Moderne tehnologije su ušle u skoro svaku oblast našeg života, a odavno već imamo neka rešenja i servise za pomoć u ličnoj i poslovnoj organizaciji. Sa pojavom pametnih telefona i njihovih aplikacija, upravljanje vremenom je postalo još lakše. Evo koje aplikacije vam ja preporučujem u ovu svrhu.

Napomena: iako su ovde označene kao aplikacije za pametne uređaje, sve ih možete koristiti i sa vašeg računara. Omogućena je potpuna i brza sinhronizacija sadržaja, što je meni veoma važno jer dosta planiram dok sam u pokretu.

Sve ove aplikacije dostupne su i na Android i na iOS sistemima.

1. Trello

Ne znam koji je ovo tekst po redu da spominjem ovu aplikaciju, ali nije zgoreg ponoviti. Ovaj alat je odličan za organizovanje svega: od sređivanja doma, preko putovanja, do projekta na poslu. Volim sto mi omogućava da podelim svoje projekte na pojedinačne obaveze i tako ih lakše rešavam. Trello sam prvi put spominjala u tekstu 5 korisnih aplikacija koje morate instalirati.

Trello table
Trello table

 

Hijerarnija je takva da se prvo prave table, a u okviru tabli liste, pa zatim i kartice. Kartice, kao najniža organizaciona celina mogu biti različitog tipa: tekst, lista, fajl, link. Liste i kartice se jednostavno mogu premeštati u okviru tabli, možete sve projekte deliti sa drugim članovima tima i možete prikačiti neki fajl sa recimo Google Drive-a. Obožavam ovu platformu!

Liste i kartice
Liste i kartice

Jednostavnost upotrebe i mogućnost personalizacije učinile su da ovu aplikaciju koristim godinama. Veoma je praktična!

2. Evernote

Ovo je nešto novije za mene! Moram priznati da sam bila totalni skeptik kada se radi o famoznoj Evernote apliakciji. Mnogo sam slušala o njoj, pre nekoliko godina je i probala, ali mi nije nikako prirastala za srce. Stalno sam se pitala šta ljudi vide u njoj, a šta ja ne vidim. Rešila sam da pokušam ponovo.

Evernote sveske
Evernote sveske

Aplikacija podseća na jednu tradicionalnu školsku torbu: imate različite sveske i u tim sveskama različite beleške. Na primer, ukoliko napravite nekoliko beležnica na različite teme, možete u okviru njih grupisati beleške na te teme. Da sam otkrila ovu aplikaciju ranije, ona bi sigurno bila moj “partner” u uređivanju beleški sa fakultetskih predavanja. Za to je stvarno broj 1.

Beleške
Beleške

Ono što mi se svidelo kod ove aplikacije je što je veoma laka za korišćenje i omogućava mi da lako organizujem tekstove koje pišem, kao i da zapamtim ono što želim kasnije da pročitam. Takođe, ima mogućnost dodavanja eksternih fajlova, tagova radi lakšeg prepoznavanja, a tu je i mogućnost pravljena lista. Često mi se dešava da u ovoj aplikaciji pišem i plan dnevnih obaveza. Brzo joj pristupim i proverim kakvi su mi planovi.

3. Google drive

Oo nije aplikacija za organizvoanje u smislu upravljanja vremenom, već se još više odnosi na držanje života pod kontrolom 🙂 Reč je o jednom tipičnom cloud servisu, virtuelnoj memoriji na kojoj možete skladištiti svoje dokumente i praviti nove.

Koristim Google drive svakodnevno, naročito pri prebacivanju podataka sa računara u telefon i obrnuto. Brzo se sinhronizuje i zato tu skladištim sve fajlove koji su mi stalno potrebni i privatno i na poslu.

Mogu slobodno da kažem da sam isprobala bar 10 aplikacija za upravljanje vremenom, iako sam generalno osoba koja mnogo voli sve papirno. Vremenom su se ove 3 izdvojile kao nešto što olakšava moj život i rad. Ukratko receno: dajte mi samo ove 3 aplikacije i mogu da osvojim svet.

Još korisnih tekstova na sličnu temu:

Da li vi koristite aplikacije kao alat za sređeniji život? Koju biste mi preporučili? Pišite mi u komentaru.

Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama i pošaljite nekome kome mislite da će biti od koristi. Ne zaboravite da se prijavite na moj mesečni newsletter da ne biste propustili nijedan tekst. Hvala na čitanju.

Kristina Vuković

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. 23/04/2018 / 22:47

    Kristina, od tebe se uvek može čuti nešto korisno. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: