Gedžeti bez kojih ne mogu

Gedžeti bez kojih ne mogu © According to Kristina

Vremenom i oni koji mrze tehnlogiju, pomirili su se sa njenom prisutnošću u svim sferama života. Nerado su priznali da je “sve to korisno”, dok su skrolovali po svojim pametnim telefonima. Bilo da spadate u tu kategoriju, ili ste rano usvojili sve ove nove tehnološke mogućnosti, sigurno koristite bar neke gedžete. Evo bez kojih ja ne mogu. Zapravo mogu, ali neću.

Telefon

Ovo bi trebalo da je jasno, ako nije, evo mojih argumenata! Prvo što u mom telefonu “žive” sve aplikacije koje su meni korisne. Osim onih koje su mi potrebne za posao, imam i neke koje mi olakšavaju svakodnevicu, pomažu mi u organizaciji, ili mi omogućavaju da bolje vodim računa o svom zdravlju.

5 korisnih aplikacija koje morate instalirati

Popodnevna kafa u jednom od kafića na Trgu © According to Kristina
Moj nekadašnji ljubimac Samsung Galaxy Grand Neo Duos, skoro zamenjen sa Huawei P8 Lite

Drugi važan razlog je naravno internetkomunikacija je nešto što spada u moju rutinu. Zbog prirode mog posla volim da budem prisutna i na mrežama, a najviše volim Fejsbuk i Instagram. Da li se pratimo?

Ako vas interesuje moj proces donošenja odluke kada kupujem telefon pročitajte ovo >> Pažljivo s novcem: Evo kako da kupujete pametno

USB hub

Svima kojima je na računar ili laptop povezana gomila uređaja preko USB kablova, na primer: zvučnici, čitač kartica, telefon, bežični miš i tastatura, može se desiti da ponestane USB priključaka. Zato služi USB hub – uređaj koji vam daje dodatne USB priključke, da možete da uključite sve vaše uređaje. Radi slično kao “lopov” za utičnice za struju.

Na fotografiji možete videti moj mali plavi HAMA USB hub, koji mi pomaže da mi svi uređaji budu na broju, i rade kako treba. Ova korisna stvarčica je kupljena pre oko 2 godine u nekoj od WinWin-ovih prodavnica, zajedno sa uređajem koji je sledeći na listi.  Cena je bila vrlo povoljna, a korisnim ga konstantno.

Eksterni punjač

Lažu kada kažu da će sa novim uređajem vaša baterija duže trajati. Iskustvo je pokazalo da, čak iako krenem sa 100% baterije i punjačem za rezervu, splet okolnosti bude takav da na kraju ipak koristim taj famozni power bank, odnosno na srpskom – eksterni punjač. On praktično služi kao dodatna baterija za vaš pametni uređaj. Ja sam gotovo 2 godine koristila Platinet Power bank kapaciteta 2200mAh, što je baš slabo, ali meni je bio pogodan zbog svoje veličine i kompaktnosti (veličine je karmina i staje u svaku žensku torbu)

Platinet power bank © Platinet
Platinet power bank. Izvor: Platinet

Kao što sam rekla u prethodnom odeljku naznačila, moj eksterni punjač je kupljen veoma povoljno, kada i USB hub, i bila sam stvarno njime zadovoljna. Na nesreću, kao i sve druge baterije, i on je završio svoj život pre nekoliko nedelja. Sada sam u pohodu na novi. Ovaj u potpunosti preporučujem.

Bez čega ne krećem na putovanje

Nadam se da vam je bilo zabavno da vidite deo mog sveta punog gedžeta. Ima tu još stavki, ali sam želela da izdvojim najvažnije. Čudno je kako smo sada svi u pokretu, i koristimo sve te stvarčice koje nam pomažu da sačuvamo razum. Bez obzira na sve, ja sam uvek volela sve vezano za tehnologiju, pa je tako i prirodno što su i gedžeti našli mesto u mom životu.

Kakvo je vaše mišljenje na ovu temu? Koje to gedžete vi najčešće koristite?

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, podelite ga na društvenim mrežama da ga vide i drugi, ili ga pošaljite nekome kome mislite da će biti koristan. Hvala na čitanju.

Kristina Vuković

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. 11/10/2017 / 12:08

    Imaš u meni potpunog istomišljenika. 😀
    Isto me je oduvek zanimala tehnologija, pod uticajem starijeg brata, što znači da volim i ispratim sve počev od onog prvog Komodora 64. Nimalo nisam ni protivnik društvenih mreža i uživam u blagodetima njihovog korišćenja, tako da i gde god išla sa sobom nosim telefon, eksterni punjač bi trebalo da nabavim, a uvek zaboravim, slušalice, neretko tablet, ako znam da ću se negde zadržati, USB i slično.

    • 11/10/2017 / 19:36

      Drago mi je da nisam jedina 😀 Slušalice su isto obavezne, a tablet nameravam da nabavim, pa mi je jasno zašto i njega nosiš. Preporučujem ti da nabaviš eksterni punjač – stvarno je korisna stvarčica. Možeš da puniš sve smart uređaje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: