Pretplate i pretplatice: Na koje online servise sam prijavljena

Pretplate i pretplatice

S obzirom na to da radim u digitalnom svetu, to podrazumeva upotrebu i raznih alata i aplikacija. Iako vam ovog puta neću pisati o alatima koje koristim za posao, mislila sam da bi vam bilo zanimljivo da pročitate na šta ja to plaćam pretplate svakog meseca i šta sam to izdvojila kao važno, kada je reč o aplikacijama i online servisima.

Ovaj tekst sam podelila u 2 dela:

  1. Pretplate koje već plaćam već neko vreme i
  2. Servisi za koje je izvesno da ću plaćati kroz mesec-dva.

Idemo redom!

#1 Canva PRO

Svima koji me poznaju već sam dosadila pričom o ovome. Canva je sjajna online platforma za pravljenje vizuala za sve i svašta društvene mreže, brošure, e-knjige, pa čak i vizitkarte! Dobra je za totalne početnike, ali i za one koji već imaju neko predznanje pa bi da naprave neke “brze vizuale”. Da se razumemo, ovo nije alat za grafičkog dizajnera ili fotografa, ali vam pomaže da napravite potrebne vizuale pristojnog kvaliteta, za (skoro) sve što vam je potrebno,

Canva 2020

Canva može da se koristi u besplatnoj verziji, sa određenim ograničenjima. Nemate mogućnost upotrebe svih oblika, alata i “stock” fotografija, ali možete da funkcionišete za osnovne potrebe. Besplatnu verziju ovog alata koristila sam oko 3-4 godine, a u poslednjih bar 6 meseci odlučujem se za PRO.

Cena za jedan mesec: 12,95 američkih dolara.

#2 Spotify Premium

Najpre sam malo potcenjivala značaj Spotify-ja kada se pre par meseci pojavio kod nas, ali sam plaćenu verziju uzela nakon 2 meseca upotrebe. Prvog meseca sam koristila običnu, neplaćenu verziju, a drugog “trial” verziju koja mi je pokazala sve prednosti premium varijante.

Čak i nakon nekoliko meseci korišćenja Spotify Premium verzije, nisam se pokajala! Kao neko ko muziku sluša veoma često – i na poslu, i kod kuće, i u prevozu, jako sam zadovoljna time da ne moram da “skidam” pesme već ih sve imam na klik. Takođe, korisno mi je to što mi je plejlista sinhronizovana na svim uređajima gde koristim Spotify. To mi omogućava da mi dobra muzika bude uvek dostupna.

Spotify 2020

Cena za jedan mesec: 5,99 američkih dolara.

#3 Mailtrack PRO

Mailtrack je servis za praćenje interakcije na mejlovima, odnosno prostije rečeno: “Ko ti gleda mejlove”! Nakon što sam bar godinu dana koristila servis za praćenje mejlova u sklopu neke platforme za marketing, po preporuci sam odlučila da pređem na Mailtrack.

Ukoliko se pitate pre sve ga šta će mi ovakav servis, moram da kažem da ga ja obožavam. Nakon slanja dobijam izveštaje ko je otvorio mejl koji sam poslala, ko je kliknuo na linkove, koliko puta, i da li postoji mogućnost da je moj mejl prosleđen. To mi je veoma korino u komunikaciji, a naročito ga preporučujem ukoliko radite sa klijentima.

Cena za jedan mesec: 4,99 evra. 

Servisi za koje razmišljam da uzmem plaćenu verziju

#1 Scribd

Ova aplikacija me je baš oduševila! Scribd je platformma, odnosno aplikacija, preko koje možete slušati audio knjige, ali i čitati e-knjige, radove, istraživanja i prepričane knjige (nešto kao trejler za knjigu) po ceni od 8,99 dolara mesečno (plus PDV čini mi se).

Ja sam imala priliku da 3 meseca koristim Scribd besplatno i mogu reći da je ima odličan interfejs, jako lako se sve koristi i vrlo je sve praktično. Međutim, moram da naglasima da nemaju baš sve knjige: izbor će vam možda biti malo ograničen.

Za plaćenu verziju se još uvek nisam odlučila jer sam u poslednje vreme nakupila baš dosta “normalnih” knjiga, pa bih radije prvo to da išćitam. U narednom periodu, kada malo “pređem” svoju kolekciju, očekujem da ću uzeti i ovu pretplatu.

Ništa bez korisnih aplikacija!

#2 Soundcloud

Soundcloud je zanimljiva platforma za koju znam već godinama. Putem nje možete otkrivati novu muziku, podkaste, ali i ubaciti vašu muziku i sličan sadržaj radi promocije. 

Soundcloud je moja preferirana opcija za “emitovanje” mog According to Kristina podkasta koji sam ove godine pokrenula. Konkretno rečeno, moj podkast “živi” na Sound Cloud-u. S obzirom na to da planiram da svoj podkast snimam dugo,moraću da pripazim je mi je prostor za skladištenje koji sam dobila pri otvaranju profila skoro popunjen. Da bih nastavila da bezbrižno ubacujem svoj sadržaj na tu platformu moraću da platim. Više detalja o plaćenoj verziji možete pogledati na zvaničnom Soundcloud sajtu.

Napomena: Netflix imamo i ja ga preporučujem, ali nisam ja zadužena za njegovo plaćanja u domaćinstvu i ne koristim ga samo ja, pa zato nije svrstan ni u jednu kategoriju.

To bi bilo to za ovaj put! Da se ne lažemo – postoji još gomila aplikacija ili interesantnih servisa koje bih mogla da uplatim već danas, a većina njih košta 10-12 dolara. Međutim, kod ovih manjih, a odvojenih iznosa je problem što i nisu tako mali, kada se sve sabere. Kako ne bih došla do mesečnoh iznosa od 200 dolara, uglavnom pre plaćanja preispitujem kupovinu, jer ne želim da dođem situaciju da nešto platim a ne koristim.

Na koje aplikacije ili servise ste vi pretpolaćeni, šta proporučujete? Pišite u komentaru da svi vide i dobiju neku ideju!

Još korisnih tekstova:

Ako vam se ovaj tekst svideo podelite ga sa drugima na društvenim mrežama ili pošaljite nekome kome mislite da će biti od koristi. Želite još ovakvih tekstova? Prijavite se na moj mesečni Newsletter i jednom mesečno ću vam slati nove tekstove u inbox. Hvala na čitanju.

Follow:
Kristina Vuković
Kristina Vuković

Volim da putujem i da čitam knjige. Nekad i previše. Digitalni marketar po zanimanju. Dobrodošli na moj mali blog.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: